NYHETSBREV

Blir du förstådd?

Vi människor, det mest sociala djuret på jorden, umgås med vänner, barn, kollegor, möter många andra, interagerar, kommunicerar, tolkar och agerar. Blir du förstådd, och förstår du dem som du möter? Hur känns det att bli förstådd på riktigt, och hur känns det att förstå något. När känner du dig riktigt förstådd och vad är det du förstår på djupet. Hur vet du att någon förstår dig, förstår det du säger, det du tänker, känner, gör, och förstår dig i de situationer då du verkligen vill bli förstådd?

När blir du förstådd av dina barn, när förstår de dig, blir du förstådd av din terapeut, din coach, din massör/sjukgymnast, din hund och förstår du dig själv. Förstår du dina tankar, mål, känslor och handlingar?

Vad innebär det att förstå på riktigt och på djupet – när, vem, vilka, vad, hur, förstår du? Är det med dina tankar eller dina känslor du förstår? Hur känns det när du förstår och har förstått. Läkaren har förstått oss och sätter en diagnos (dia = genom, gnosis = kunskap,) efter av att haft en dialog genom förnuftet. När vi förstår, har förstått hur tingen fungerar, förstår den andre och oss själva, så får vi en skön känsla och upplevelse av välbefinnande, kanske en AHA-känsla, nu förstår jag.

Reflektera över vem du förstår och vem som förstår dig och hur vet du att du förstått och blivit förstådd, eller tar du det för givet.

Fundera över vad för ting du verkligen förstår. Jag vet vad du tycker om detta – ja men förstår du det.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »