NYHETSBREV

Det känns rätt!

Lyssna till din magkänsla, har du säkert hört och prövat själv. Det sitter många nerver i magen och vi producerar mycket serotonin från magen. Det pratas mycket om vikten av balans och då vill jag lyfta fram balansen mellan hjärtat- känslan(som metafor) och förnuftet – hjärnan.

Bara för att det känns rätt, så behöver det inte vara den mest konstruktiva eller bästa lösningen, i alla fall inte på sikt. Att kunna göra en konsekvensanalys, koppla in din rationella sida för att få balans och flera perspektiv är ett kännetecken på en mogen människa. Vi reglerar våra känslor och kopplar in både höger hjärnhalva med vänster hjärnhalva för att komma fram till ett klokt val.

Det känns som han/hon inte tycker om mig, behöver inte betyda att det är sant. Det kan betyda att det är viktigt för dig att bli bekräftad, känna dig omtyckt och vara en viktig person i den andres ögon och då bär du en känsla av oro och en rädsla av inte bli omtyckt. Den rädslan skapar känslan och du bygger upp en bild av den andre som inte är sann och det begränsar både dig och den andre. När den andre tittar på klockan så kan de negativa känslorna göra sig påminda och det känns helt plötsligt inte bra och du säger att du behöver kila iväg till ett möte.

Stanna upp en liten kort stund och balansera känslan med tanken.


Med vetna hälsningar
Gunnar

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Här finns mer att utforska

Utbildningar

Coachutbildning 2022-2023 (Certifiering)

Välkommen till en coachutbildning som går på djupet Här kommer mer spännande och mera specifik information kring att bli certifierad helhetscoach.   Du kommer mellan oktober

Läs mer »
Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »