NYHETSBREV

Hur mycket använder du dig av din potential!

Du har säkert hört eller läst att vi använder mellan 5 – 10 % av vår hjärnas kapacitet. Detta sa man för mycket länge sedan, vilket hjärnforskarna idag dementerar. Hjärnan arbetar mera komplext och helhetsmässigt vilket är mer än 5 – 10 %. Hur mycket använder du din lägenhet eller villa? Det hänger ihop, t.ex. värmen som sprids i hela huset, men du kan bara vara i ett rum åt gången. Det skrivs mycket om att bli sitt bästa jag och att vara högst upp på Maslows behovstrappa det vill säga att förverkliga oss själva, vilket kanske bara någon procent gör.

Reflektera gärna hur mycket du tror att du använder dig av alla dina kvaliteter och inte minst tiden för att utveckla mera av din potential. Tyvärr är det alltför vanligt att vi lever ett upprepat liv och inte ett så mycket utvecklat eller ännu mindre ett utmanande liv. Vad skulle det innebära för dig att spänna bågen lite mer och stretcha bågen för att se hur långt pilen kan komma.

Om du var din egen meta coach vad skulle den coachen då ställa för frågor till dig för att du skulle använda dig mer av din inneboende kapacitet och bli mer av den potential du har?

Hur skulle du kunna hindra dig från att vara den person du vill vara?

Det kommer mer och mer av det coachande ledarskapet inom näringslivet där ledaren skall få individen och teamet att hjälpa sig själva i sin och företagets utveckling. Mätningar från 1950-talet visade att företag hade en utväxling på sin potential med 4 %. Nu är det 0,8 %. Alltså ROA – return of assesment. Hur stor utväxling har du?

Vad skulle du behöva för att utveckla din inneboende potential ännu mera än idag?


Med vetna hälsningar
Gunnar
 

Ett oreflekterat liv är inte värt att leva
Sokrates

Sokrates får idag sällskap av Seneca – väl rätt använt är livet långt nog
En till från Seneca – Livet är inte kort, det är vi människor som gör det kort

Här finns mer att utforska

Nyhetsbrev

Sommar, sommar, sommar

En härlig låt som väcker minnen och solsken. Musik och lek, väcker känslor och det räcker med en ton för att du skall känna igen

Läs mer »
Nyhetsbrev

Behöver du repetera?

Repetition – kunskapens moder, ett uttryck du säkert hört. Övning ger färdighet, 10 000 timmar är andra uttryck du hört. Har du även hört GRIT –

Läs mer »